Valonsko, frankofonní region Belgie, se tiše prosazuje na mezinárodní scéně ginu, spojující tradici s inovací. Vklíněná mezi malebné krajiny a historická města, nabízí nečekaný terroir pro výrobu ginu díky svým vysoce kvalitním místním ingrediencím a bohaté gastronomické kultuře. Valonský gin se vyznačuje použitím původních aromatických rostlin, jako je jalovec, bezový květ a chmel, což dodává ginům z tohoto regionu jedinečnou pečeť. Řemeslné palírny, často rodinné, uplatňují své tradiční know-how v odvážné kreativitě a experimentují s chutěmi a místními surovinami, jako jsou belgické brambory. Tato harmonie mezi starobylými technikami a moderní inovací láká jak milovníky ginu, tak nováčky. Navíc Valonsko těží ze své centrální polohy v Evropě, což usnadňuje export i zásobování různými surovinami. Nadšenci do ginu, kteří prozkoumávají valonskou scénu, objeví dynamickou komunitu opravdových řemeslníků, věnovaných tvorbě kvalitních lihovin, čímž se Valonsko stává nepostradatelnou oblastí na světové mapě ginu.