Hokkaidó, nejsevernější z čtyř velkých ostrovů Japonska, je překvapivým regionem pro milovníky ginu. Je proslulý svými úchvatnými krajinami a drsnými zimami, a nabízí unikátní terroir, který ovlivňuje produkci ginu. Čistota vody, pocházející z alpských hor Hokkaidó, přispívá k tvorbě velmi jemných lihovin. Palírny v regionu upřednostňují použití místních ingrediencí, jako jsou divoké plody jalovce, aromatické byliny a japonské citrusy jako yuzu, čímž nabízejí výrazný a autentický chuťový zážitek. Rozmanitost mikroklimat ostrova také umožňuje pěstování široké škály botanických rostlin, což obohacuje aromatický profil vyráběných ginů. Pro začátečníky i zkušené milovníky ginu je Hokkaidó fascinující a nově se rozvíjející destinací na světě destilace. Ať už hledáte nové objevy nebo výjimečný gin pro svou sbírku, giny z Hokkaidó vás okouzlí svou vytříbeností a originalitou.