Region Aragua ve Venezuele je ikonickým zdrojem vysoce kvalitních rumů. Tato oblast, vklíněná mezi majestátní pobřežní hory a úrodné pláně, těží z tropického klimatu, které je ideální pro pěstování cukrové třtiny, základní suroviny pro výrobu rumu. Region se vyznačuje svým závazkem k tradičním výrobním metodám, které se předávají z generace na generaci. Místní palírny, některé z nejstarších v Latinské Americe, používají řemeslné techniky a dubové sudy k zrání rumu, čímž mu dodávají bohaté a komplexní aroma. Rumy z Aragua se vyznačují svou jemností, tóny sušeného ovoce, karamelu a někdy i kakaa, což odráží jedinečný terroir této oblasti. Pro milovníky a správce sbírek rumů je Aragua nepostradatelnou destinací pro degustaci a získávání výjimečných rumů. Prozkoumáním této oblasti se znalci mohou ponořit do jejího kulturního dědictví a ocenit vášeň a umění, které stojí za každou kapkou rumu. Považovány za klenoty Venezuely, rumy z Aragua jsou cenným přírůstkem do každé sbírky.