Ostrov Harris, nacházející se v souostroví Vnější Hebridy ve Skotsku, je krajinou divokých a impozantních scenérií, kde se strmé hory setkávají s bílými písečnými plážemi. Tento region, známý svou bohatou tradicí řemeslné výroby, se stal výjimečným terroirem pro gin díky svému jedinečnému prostředí a hojnosti přírodních zdrojů. Gin z Ostrova Harris se vyznačuje použitím spiruliny z atlantického pobřeží, místní ručně sbírané řasy, která povožuje jemnou jódovou notu a vzácnou mineralitu. Přidávají se k tomu pečlivě vybrané botanické ingredience, jako jsou jalovcové bobule, koriandr a kůra hořkého pomeranče, které dodávají výjimečnou aromatickou komplexnost. Čistá a jemná voda z ostrova, filtrovaná přes starobylé skály, dotváří tento vysoce kvalitní destilát. Místní palírny, často malé a zaměřené na udržitelnou výrobu, si zakládají na dodržování tradičních metod a zároveň začleňují inovace, které respektují životní prostředí. Pro milovníky ginu představuje Ostrov Harris pozvání objevit autentický projev, balancující mezi skotskou tradicí a současnou kreativitou.