Indická oblast Goa se rychle stala nepostradatelnou destinací pro milovníky whisky, kteří hledají nové chuťové zážitky. Tato oblast se nachází mezi třpytivými plážemi západního pobřeží Indie a využívá jedinečné tropické klima, které výrazně ovlivňuje zrání whisky. Díky vysokým teplotám a vlhkosti zraje whisky dvakrát až třikrát rychleji než v tradičních oblastech Skotska nebo Irska, což vede k intenzivním chuťovým profilům v relativně krátké době. Destilerie v Goa, jako je známá destilerie Paul John, využívají této vlastnosti k výrobě robustních a mimořádně komplexních single malt whisky. Whisky z Goa se vyznačují tropickými tóny, bohatým kořením a karamelovou sladkostí, často vyváženou náznakem kouře, což je výsledek kreativního použití francouzských a amerických dubových sudů. Tato průkopnická oblast neustále přitahuje mezinárodní pozornost, poukazuje nejen na indické umění destilace, ale také na inovace, které definují globální trh s whisky. Ať už jste začínajícím správcem vinného sklepa nebo zkušeným sběratelem, zařazení whisky z Goa do vaší sbírky slibuje chutné a exotické dobrodružství.

Whisky

Single Malt Whisky

Amrut

Goa

Amrut - Spectrum 004
Láhev (70 cl)

Software Viniou: zjednodušte správu svých lahví

Prozkoumejte všechny WhiskyRegion Goa v Indii s Viniou, softwarem navrženým pro organizaci a optimalizaci vaší sbírky lahví. Sledujte své Whisky, přidávejte vlastní poznámky a mějte jasný přehled o svých zásobách a degustacích.
Zjednodušte správu a užijte si intuitivní zážitek s Viniou.