Region Yilan na Tchaj-wanu se v krátké době stala významným hráčem ve světě whisky. Zasazená mezi horami a Tichým oceánem, tato oblast má vlhké subtropické klima, ideální pro urychlení procesu zrání. Yilan je především známá díky palírně Kavalan, která si získala mezinárodní renomé svými whisky s komplexními a rafinovanými aromaty. Díky čisté vodě z nedalekých hor mají whisky z Yilanu výraznou svěžest, která je odlišuje od ostatních. Dynamické interakce mezi teplotními výkyvy a stálou vlhkostí přispívají k vytváření jedinečného charakteru whisky z tohoto regionu. Milovníci whisky zvláště oceňují ovocné a květinové tóny, charakteristické pro single malty z Yilanu, které někdy připomínají příchutě manga, zeleného jablka nebo vanilky. Při prozkoumávání této fascinující oblasti objeví nadšenci do správy whisky nejen kvalitní destiláty, ale také bohatou kulturu a tradici inovací, která neustále přetváří světovou scénu whisky. Yilan se tak dnes stává nevyhnutelnou destinací pro zvědavce v umění whisky.